diumenge, 28 de setembre del 2014

Mestràlia, Grallers i Tabalers i Balls de Campredó a Fira del joglar de Céret

Aquest cap de setmana hem estat per terres forànies. Alguns representants de Fira Mestràlia, alguns dels membres del grup de Grallers i Tabalers de Campredó i algunes de les balladores de Balls de Campredó hem representat al poble a la Fira del Joglar a Céret al Vallespir, Catalunya Nord. Se'ns va convidar a participar  a la fira i, com sempre, ens hem organitzat una petita representació d'aquests tres grups representatius del poble de Campredó i hem expandit el que sabem fer, ballar, tocar i defensar i donar a conèixer la música tradicional de les nostres terres i fer sabedors als lutiers assistents  a la fira de l'existència de Mestràlia, referent de fires de lutiers ja arreu del territori.
Ens vam aixecar molt aviat dissabte al matí i a les 6 am sortíem en direcció Céret. Un cop en marxa vam parar a agafar energies a l'autopista i fins i tot llavors vam estar ballant a la zona d'aparcament, escalfant els motors per al que havíem de fer més tard.
Arribats al cap d'unes hores a Céret, vam trobar-nos un poble força concorregut perquè a part de la Fira del Joglar, hi havia també la típica fireta al carrer dels dissabtes. Tot un guirigall de gents vingudes d'arreu que s'aturaven quan sentien tocar la gralla i els tabals i veien un grup de xiques posar-se a ballar uns balls que no havien vist mai al mig del carrer. I així un cop, i un altre i anar canviant de lloc, i tornar a ballar i gent diferent que ens mirava i aplaudia, i a tornar-hi... i així fins l'hora de dinar. Val a dir que ens en vam adonar de com som de sorollosos a TTEE! Entre el silenci dels lutiers mentre dinaven només ens sentìem nosaltres rient i fent gresca!
La tarda-nit va tenir lloc una comferència al Museu dels Instruments de Céret, un lloc mereixedor d'una visita, i desprès de sopar un concert de música de cambra amb tenores i barítones, fins que van pujar  al'escenari els nostres músics més uns quants altres que s'hi van afegir i és clar, vam tornar a ballar fins que el cansament ja no ens va deixar continuar.
Hem d'agrair a l'organització de la Fira el bon tracte i com ens van fer sentir còmodes a terra estranya. Els vam convidar a unir-se a nosaltres a Fira Mestràlia al juliol vinent, així com també al grup de lutiers i altres músics que es trobaven allí.
Esperem poder tornar-hi l'any que ve, en major nombre de músics i balladors per tornar a xalar d'allò més, que de fet, d'això és del que se tracta, oi?

dijous, 11 de setembre del 2014

Diada històrica


El que hem viscut avui 11 de setembre de 2014 a BCN no és sinó un exemple més del que podem fer els catalans si fotem el cap dels que ens escanyen, independentment dels polítics que fan o desfan, diuen o no diuen depenent de qui els escolta per interessos particulars!!! Ara hem d'anar tots a una i un cop tinguem la nostra llibertat, aprofitar per expressar a les urnes què vol la societat i "obligar" els polítics votats a fer el que la societat els demana i exigeix!! Avui hi havia gent de tantes sigles diferents tots units sota el mateix crit d "independència" que demostra que si se vol se pot!!!!!!!!!!! 


La multitud de catalans i catalanes que s'han reunit avui a la capital de la nació ha expressat el que vol, i tot polític que n'entengui ha de saber llegir el que la gent li demana. Ara no hi ha marxa enrera. Ara estem en el bon camí, hem de continuar endavant i votar el 9 novembre. La societat ho vol, la societat ho demana, la societat ha parlat! Senyors polítics, no ens fallin!
A més a més, vull dir que reunir-nos els mateixos companys que anàvem als anys vuitanta a les manifestacions a BCN i havíem d'evitar en alguns cops a la policia pk no ens agafés o simplement per evitar aldarulls, o que avui recordàvem que erem 4 gats en aquells temps i en canvi avui... ufffffffff hem xalat!!! Com hem xalat de recordar temps passats!!! No hem canviat! Sóm i tenim els mateixos somnis de llavors!!! Continuem igual d'units i ens mantenim ferms en els nostres desitjos i les nostres lluites.


VISCA LA TERRA! VISCA CATALUNYA LLIURE!