dimecres, 7 de gener del 2009

S'HA DE TREURE LA FESTA DELS REIS?


Demà 8 de gener tornem a l'escola desprès de gairebé tres setmanes de vacances. Tornarem a la rutina de sempre, llevar-nos aviat al matí per anar a treballar i a estudiar, les presses habituals perque ens quedem un ratet més al llit perque ens fa mandra llevar-nos quan és encara fosc, la retrobada amb els companys, l'explicació dels regals que hem tingut, al Pare Noel i als Reis, evidentment, i a esperar les properes vacances, que enguany tardaran en arribar perque fins al mes d'abril no arribarà la setmana santa! Tot i que segurament molts d'estudiants de secundària i de batxillerat faran una setmaneta blanca a la neu d'aquí pocs dies. Ho trobem normal això? Doncs es veu que sí, que la cosa més normal del món per als estudiants d'avui en dia és agafar-se una setmaneta més de vacances sense escola quan s'acaba de tornar d'unes vacances força llargues. Increïble però cert!


La setmana passada vaig llegir un article que parlava sobre un "geni" que proposava treure la festa dels Reis i celebrar-la el dia 24 de desembre per fer més curtes les vacances nadalenques! On s'ha vist això? La diada dels Reis és una festa tradicional, deixant de banda el fet religiós, que tots els nens i nenes catalans gaudeixen cada any, i en canvi ens veiem imposats altres mites estrangers, com per exemple el Pare Noel, i ningú es queixa!


Jo sóc del parer que les tradicions s'han de mantenir, per això, com que la setmana a la neu dels estudiants no és un fet tradicional, més aviat importat de la resta d'Europa, no la mantindria, en primer lloc perque no és una tradició nostra i en segon lloc perque retarda l'estudi en molts estudiants, la qual cosa repercuteix en tota la classe evidentment.


En canvi, aprofito per donar el meu suport a la festa dels Reis perque en els meus records de petita és un dels dies més macos de l'any i ja és prou dura la vida com que a sobre ens treguin els petits bons moments que recordarem per la resta de les nostres vides.

1 comentari:

rosa subirats ha dit...

padrina ja no es dema el vuit de gener!
adeu

rosa