dimecres, 4 de març del 2009

DEL BLOC DE L'EMIGDI

Deu mil a Brussel·les per l'autodeterminació
La data del dissabte 7 de març s'apropa. Ja està tot preparat per a la cita dels catalans i les catalanes a la ciutat on es troba la seu del parlament europeu. Serà una manifestació important en la qual es reclamarà el dret a decidir del poble català. Després de les multitudinàries manifestacions a Barcelona, aquesta de Brussel·les hauria de marcar un punt d'inflexió en la política catalana. Hi ha molts de sobiranistes que estem tips de baralles fratricides i de lluites de partits i que volem veure una eixida a l'actuat estat d'atzucac de la política catalana. Durant els darrers anys s'han montat plataformes reivindicatives ben significatives, la trajectòria de les quals està incidint en els partits catalans, les quals permeten allunyar-se dels tacticismes de partit que tanta divisió estan creant en l'àmbit del catalanisme polític.
Malauradament, aquesta iniciativa popular ha estat boicotejada des dels mitjans de comunicació majoritaris. A part de tenir el diari dels Godó completament en contra, són més espanyols que a Cuenca, han hagut de comprovar el boicot absolut per part de TV3 i de Catalunya Ràdio. Per ordre de Juan Ferran, ara aprenent a novel·lista cutre, s'havia d'arrencar la crosta nacionalista i el que estan fent és posar crostes espanyoles arreu dels mitjans de comunicació públics.
Però no tenen en compte que les iniciatives que surten de la societat solen ser les més reeixides. Els milers de catalans/es que s'aplegaran a Brussel·les portaran una veu ferma, consolidaran amistats i propòsits, i tornaran amb les piles carregades per continuar lluitant per la independència de la nació catalana.
L'Emigdi ha estat el coordinador a les Terres de l'Ebre d'aquesta marxa. Malauradament, no hi podrà assistir per motius laborals i familiars (enguany és un any en què la seua dona i ell mateix estudien oposicions i es juguem molt). Però molts ebrencs i ebrenques han contactat amb ell i li han explicat les seues il·lusions i seran presents en una manifestació necessària que confirma la voluntat de bona part del poble català d'esdevenir lliure.
Les desqualificacions que s'han rebut per part de la caverna espanyolista (parlo dels partits i de la premsa, tots a una) han d'encoratjar tothom a continuar ferms en el projecte nacional català.
A Brussel·les s'escoltarà la veu d'un poble que es nega a ser engolit. La plataforma ja té prevista una campanya per promoure un referèndum per l'audeterminació. La dignitat catalana serà a Brussel·les!!!