dimecres, 17 de desembre del 2014

Resum de l’any que està per acabar

Com cada any m’agrada fer balanç del que ha estat l’any que està a punt d’acabar.
Per a variar, vull començar parlant de les coses dolentes que hem viscut aquest any, sempre a nivel personal evidentment, no m’agradaria posar-me a parlar de les barbaritats que s’han viscut al món i deixar-me’n alguna, això no seria just!
Dolent ha estat l’any pel que fa a la salut per a la mama. Hem tingut força ensurts al llarg de l’any, uns de més greus que els altres, però no perd mai la il·lusió. És una dona tan forta com no n’hi ha! Per a mi és un exemple a seguir perquè, tot i la seva salut feble, sempre té un somriure i sempre és molt i molt agraïda amb aquells que l’estimen, la cuiden i la visiten.  Gràcies, Mama, per existir i per ser com ets!
Vam començar l’any malament perquè vam perdre una gran amiga en molt pocs dies. La nostra Pauline, la meva mama anglesa, Ens va deixar la matinada del 15 de febrer, desprès d’una semana on les notícies passaven de les bones a les dolentes i a l’inrevés. Finalment no se’n va poder sortir i va aconseguir les seves ales per descansar i cuidar-nos a tots des d’allà on se trova ara. No t’oblidarem mai!
Passem però a les coses bones, que n’han estat moltes i per les quals dono gràcies cada dia:
-           - Gràcies per tenir salut per poder tirar endavant i ajudar a qui me necesita, malgrat l’esgotament físic i mental que pateixo de vegades, però que, sense saber com, sempre tiro endavant.
          -     Gràcies per tenir una familia com la nostra que fa pinya davant les dificultats i que ens ajuda a ensenyar als nostres menuts què és la familia i què és l’amor i el respecte.
-                - Gràcies als amics que també ens fan costat, ens veiem sovint o no, ens parlem sovint o no, perquè gràcies a ells podem desconnectar de tot allò que ens produeix angoixes i malhumors.
-            -Gràcies per tenir una feina tan bonica com és poder ensenyar idiomes i per tenir uns alumnes que m’omplen de satisfacció quan veig com aprenen i com es van treient els diplomes que necessiten bé sigui per al present o preparant-se per al seu futur profesional.
-          - Gràcies a algú molt especial que he conegut enguany i que m’ha fet costat des de la llunyania perquè no ha permès que me sentí sola en moments durs que he viscut al llarg d’aquest any. Algú tan especial que fa que tornes a creure en tu mateix amb el mínim esforç. T’estimo un munt, ja ho saps!
     Vull nombrar el premi que mon germà va rebre al novembre. Va ser guardonat amb el premi d’Acció Cívica de la Fundació Carulla per la seva trajectòria en la defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana. Un premi molt merescut i que ens va omplir d’orgull a tots els i les que l’estimem. Allí ens vam reunir familiars, amics, alumnes i antics alumnes per estar amb ell en un momento tan important en la seva vida. No cal ni dir l’orgullosa que me sento d’ell. Mano, t’estimo, moltes felicitats!
     També vull dir com me sento d’orgullosa de mons fillols, la Rosa i el Guillem. Són uns grans estudiants amb unes notes simplement fantàstiques. A més de ser increíblement cariñosos i agraïts. Us estimo molt, carinyets!
    Vull també mencionar l’any fantàstic que hem viscut a nivel nacional. Els que me coneixeu ja sabeu què en pensó del meu país i què sento. Sí, sóc independentista, però voldria treure aviat aquest adjectiu de la meva descripció ideológica perquè això voldria dir que ja som lliures, que ja no tenim cap lligam polític amb el país veí. El 2014 ens ha vist lluitar per continuar demanant la independencia i el que hem viscut enguany ha estat un somni que ens portarà cap a la llibertat. Les manifestacions de l’11 de setembre, la votació del 9N, els moviments socials, que no polítics solament, són mostres ben clares del que vol la societat catalana, la llibertat! Si tot va bé, el 2015 serà encara molt millor! Visca la Terra!
     Ara venen dies de familia i amics, festa i vacances; si tot va bé podré gaudir d’uns dies amb uns amics que tinc lluny de casa però que sé que són a prop a la vegada. Ja fa varios anys que passem el Cap d’Any junts i s’agraeix molt que t’obrin les portes de casa seva i et facin sentir un més de la familia.
     Desitjo que passeu unes bones festes i que acabeu i comenceu l’any nou amb molta felicitat per a vosaltres i la gent que estimeu i us estima.

BON NADAL i FELIÇ ANY NOU!