dilluns, 22 de desembre del 2008

AVUI, LA GROSSA DE NADAL!

LA LOTERIA DE NADAL
HISTÒRIA
La Loteria Nacional va néixer a l'Estat Espanyol durant la Guerra de la Independència com un mitjà per a augmentar els ingressos de l'erari públic sense que els contribuents en sortissin perjudicats.
El 4 de març de 1812 es va celebrar a Cadis el sorteig d'aquesta nova Loteria . La venda de Loteria Nacional va anar estenent-se des de Cadis a la resta de l'Estat al mateix temps que els exèrcits napoleónicos s'anaven retirant del país.
El primer sorteig celebrat en Nadal va tenir lloc el 18 de desembre de 1812 a Cadis. El primer premi 'Gros' va ser per al número 03604.
La primera vegada que va aparèixer l'actual denominació de Sorteig de Nadal, va ser el 23 de desembre de 1892.
Actualment el sorteig extraordinari de Nadal, que se celebra tots els anys el dia 22 de Desembre, és el més important i popular de tots els sortejos de Loteria realitzats a l'Estat.
BONA SORT I SALUT TINGUEM!
Aquesta és la frase més sentida durant el dia d'avui, i de fet no van mal encaminats! La sort i la salut van sempre una al costat de l'altra, perque sense la salut no hi ha srt que valgui i sense sort, per molta salut que tinguem les coses no ens semblen bones!
Jo només hi jugo a un parell de números amb la meva millor amiga, però aquest any he jugat una mica més, amb d'altres amics. La raó? Doncs no ho sé. Potser és la sensació extesa de la crisi, potser són les ganes de respirar una mica més tranquils, potser és el somni de poder ajudar aquells que m'estimo... El fet és que hi jugo més, però tampoc no gaire, eh? I si us he de dir la veritat, no tinc ni idea de quant hi podria guanyar si em toqués la grossa! I de fet, a qui li importa? L'important és el goig que ens faria si ens toqués, oi?
Doncs, Bona Sort i Salut tinguem!