diumenge, 28 de desembre del 2008

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ
























UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!

Avui 28 de desembre té lloc el partit amistós entre la selecció nacional de Catalunya i la de Colòmbia al Camp Nou del Futbol Club Barcelona.
HISTÒRIA
(informació treta de la Wikipèdia per donar una mica més d'informació sobre l'estat del reconeixement internacional de les seleccions catalanes i no solament una opinió personal).
Les seleccions esportives catalanes són les formacions que han competit, tant a l'Estat Espanyol com internacionalment, bé de forma oficial o bé amb caràcter amistós, sota la jurisdicció de les respectives federacions catalanes.

Algunes d'aquestes seleccions catalanes poden competir internacionalment de manera oficial en ser reconegudes les federacions catalanes per les respectives federacions internacionals. Tot i que la majoria no ho poden fer així sinó que ho fan com a seleccions autonòmiques en les competicions que organitzen les respectives Federacions Espanyoles, sovint en categories inferiors.

Des de mitjans de la dècada del 1990 es disputen regularment partits amistosos de caire internacional per part de les seleccions absolutes dels principals esports, fruit de la voluntat de les federacions, la Generalitat i algunes associacions d'impulsar-ne el reconeixement internacional.

Des de finals del segle XX la Plataforma Pro Seleccions Catalanes pretén obtenir el reconeixement de les federacions catalanes que no el tenen, i així poder competir internacionalment de forma oficial, com ja havia ocorregut abans de la Guerra Civil Espanyola.

A data de novembre de 2008, hi ha 15 esports en els que la federació catalana corresponent és reconeguda internacionalment de manera oficial.

Actualment hi ha al voltant de 50 "països esportius" al món, incloent-hi Catalunya, que participen en competicions oficials en determinades modalitats esportives sense tenir Estat propi.

Aquesta tradició històrica, juntament amb el fet que en molts esports són les federacions internacionals (i no els Estats) les que donen reconeixement a les federacions territorials, és el que ha possibilitat el reconeixement internacional d'algunes federacions catalanes, i per tant de les respectives seleccions per tal de participar en competicions oficials internacionals.
Si voleu obtenir més informació, només us cal consultar aquestes pàgines web:
Continuem lluitant per obtenir les nostres Seleccions Nacionals Catalanes!