divendres, 11 de setembre del 2009

No som espanyols, sem pas francesos


Un any més la celebració de la diada nacional ha de servir-nos per avançar envers la independència dels Països Catalans. De ben segur que hi haurà una molt bona participació dels catalans i de les catalanes als diversos actes polítics i manifestacions independentistes que s'organitzen durant la jornada d'avui a diversos llocs del país. Hem de destacar la manifestació unitària que organitzen a Barcelona la Plataforma pel dret a decidir, Deumil.cat i Sobirania i progrés, a la qual donen suport moltes personalitats del país entre les quals el president del Barça Joan Laporta. El centre neuràlgic de la jornada continuarà sent el fossar de les moreres i l'estàtua de Rafel de Casanova on es congregaran milers de persones per tal de recordar els fatídics fets de l'11 de setembre de 1714 i escoltar els mítings de les diferents formacions independentistes.
Tal com denunciàvem a l'apunt d'ahir, la diada d'enguany ve marcada per l'actitud totalitària i antidemocràtica que ha demostrat el govern espanyol i l'advocacia de l'estat prohibint la consulta popular per la independència de Catalunya que s'ha de celebrar diumenge a Arenys de Munt. L'advocat de l'estat és un conegut falangista que veurà com la manifestació dels seus, dels de la Falange, ha estat permesa, mentre es prohibia un acte de plena normalitat democràtica. El PSOE ho ha volgut així. Ahir Montilla deia que actes com el d'Arenys alimenten la caverna espanyola... el Molt Honorable va comportar-se com un hooligan cínic, donant covertura a l'actuació antidemocràtica made in PSOE. Senyor molt Honorable la caverna ja la tenim manant, no cal que tornin aquells altres, els del PSOE ja sabem com la juguen: il·legalitzen veus i deixen que milers de persones no puguin exercir el seu dret a vot, i deixen estatuts en absolutament no-res. L'estatut que ens cal als catalans i a les catalanes és el de Portugal...
Anit vàrem celebrar la marxa de torxes per la independència pels carrers del nucli antic de Tortosa, que va ser tota una festa reivindicativa que enlaira les possibilitats de l'independentisme a les Terres de l'Ebre. Aquest matí assistirem a la hissada de l'estelada al cim de Caro, al lloc més alt de Catalunya apart d'alguns pics dels Pirineus. A la tarda, participarem en l'acte d'ERC a Tortosa durant el qual tindrà lloc el vall de Tornejants del País Valencià.
Que tingueu totes i tots una molt bona diada nacional. Visca la terra!!! Visca els Països Catalans lliures!!!

Darrers versos del famós poema de Frederic Soler "Pitarra" sobre la llegenda del Fossar de les moreres:

De sobte, l'avi es fa enrera
en mirar un mort que han dut,
i el nin, en veure qui era,
tant és el que s'esparvera,
que, de l'esglai, resta mut;

contemplant-se'l, nét i avi
s'estan al mig del fossar
sens obrir per res lo llavi;

a tots dos los sembla agravi
lo mot que han de pronunciar.


I mentrestant, allà, al lluny,
encara la canonada,
fent núvols de fum, retruny
i el vell veu l'eina mullada
de sang de son fill, al puny.

- Oh - al fi esclata, amb foc que llança
pels ulls la ira del cor seu -

Mira'l, Déu n'ha pres venjança
Duu el vestit de l'host de França...
i és lo teu pare, fill meu!

I el vell, que el magall empunya,
diu tot d'una al nin que plora:
- Lo seu crim dels bons l'allunya,
fou traïdor a Catalunya.

- A on l'enterrem? - A fora.

Al fossar de les moreres
no s'hi enterra cap traïdor;
fins perdent nostres banderes
serà l'urna de l'honor.

(del bloc de l'Emigdi Subirats)