dimecres, 25 de febrer del 2009

PUBLICACIÓ DE LES OBRES COMPLETES DE JOAN CID I MULET VOLUM I



Ahir va ser publicat el llibre "Les Obres Completes de Joan Cid i Mulet" volum 1, editat per l'Ajuntament de Jesús, a cura de l'Emigdi Subirats i Sebastià i amb la correctora lingüística l'Araceli Aguiló i Marqués.
Aquesta edició compta amb un pròleg de l'alcalde de Jesús, Pere Panisello i Chavarria, on explica com van començar els treballs per a la publicació de l'obra d'aquest insigne escriptor de Jesús, mort a l'exili a Mèxic el 1982. Amb la col.laboració de l'historiador Emigdi Subirats i Sebastià i les diferents entitats de la població i de l'àrea de cultura van aconseguir recuperar l'obra literària de l'escriptor, fins i tot dues de les seves obres inèdites: "El Presidiari" i "L'Idiota" i un seguit d'actes culturals per reconèixer la qualitat d'aquest escriptor mort a l'exili.
Un cop acabat el pròleg, l'Emigdi Subirats fa un preludi intrductori on ens presenta l'autor com a novelista ebrenc, ens fa cinc cèntims de la seva novel.lística i ens fa un breu estudi de le sobres que componen aquest primer volum, "A l'Ombra del Montsià", "Rosa Maria", i "Destins". Així mateix, ens fa saber que en segon volum s'hi trobaran les novel.les escrites a Mèxic en llengua castellana: "La Ruta incógnita", "Nosotros los locos" i la inèdita"Siembra". En el tercer volum inclouran els seus dos reculls poètics, "Roses Blanques" i "Les ales del neguit" i dos dels seus manuscrits teatrals que van poder recuperar ("L'Idiota" i "El Presidiari").