dilluns, 22 de juny del 2009

CURT REDÓ


El Curt redó és el primer festival documental a les Terres de l'Ebre, el qual enguany complirà la seua segona edició. Des de Soldevila el vam idear per tal de promocionar l'activitat cinematogràgica que estaven realitzant alguns joves campredonencs afeccionats, amb la qual havien aconseguit guanyar diversos certàmens de prestigi arreu del país. Oriol Gracià és un jove periodista (Avui, Sàpiens, etc.) alguns dels documentals del qual han estat emesos per TV3. Josep Gutiérrez, Germà Machí i Roman Ayxendri són gran afeccionats al filmatge de curtmetratges, amb els quals participen en festivals de cinema de terror i alternatiu.
Vàrem quedar molt satisfets del funcionament de l'edició de l'any passat i de l'excel·lent resposta ciutadana. Enguany hem ampliat el certamen a tres dies..
- El primer estarà dedicat precisament als curtmetratges d'autor campredonenc.
- El segon dia, comptarem amb documentals d'autors ebrencs emesos a la televisió catalana darrerament.
- Finalment, la nit de dissabte estarà dedicada a autors dels Països Catalans i comptarem amb la presència del cinematògraf valencià Samuel Sebastian, seguidor d'aquest bloc, que ha estat l'autor de la primera pel·lícula en català a València dels darrers cinc anys, i que és el darrer guanyador dels Premis octubre de teatre.
Durant el Curt redó també hi haurà un emotiu homenatge a Ramon Machí, antic propietari del cinema del poble, Cinema Machí, que durant diverses dècades es desplaçava a diversos pobles de les Terres de l'Ebre a passar pel·lícules amb la qual cosa va permetre mantenir alguns cinemes oberts arreu dels nostres pobles.

(del bloc de l'Emigdi Subirats)