dimecres, 18 de novembre del 2009

Més obstruccions antiesportives i nacionalment espanyoles


El govern espanyol ha tornat a portar a terme una ingerència inexplicable (increïblement ridícula) en l'àmbit esportiu. Aquest cop ha estat el torn (la víctima) per al futvolei, un esport no de masses precisament, la projecció del qual no suposaria una amenaça per a la integritat estatal de l'España una grande y libre. Aquest passat cap de setmana va celebrar-se un torneig internacional d'aquesta modalitat esportiva, típicament mediterrània (tot i que hi participava Brasil), a la platja de Coma-ruga (Baix Penedès), en el qual havien de competir diverses seleccions d'arreu del món i també la de Catalunya (reconeguda internacionalment) i la d'Espanya (no està reconeguda). El Consejo nacional de deportes que presideix Jaime Lizavewski (em sembla que no he escrit el cognom correctament, però m'importa un rave. Aquest individu va ser l'artífex del tongo de l'assemblea de Fresno-Califòrnia, en què es va prohibir competir internacionalment a la federació catalana de patinatge, una vergonya per a la història esportiva ja que hi som el bressol...) va prohibir la participació del combinat espanyol i va amenaçar-los amb repressàlies esportives que acabarien amb la seua carrera. És veritablement indecent tal com va actuar aquest ens suposadament esportiu, totalment polititzat com es pot comprovar, un ens evidentment no-nacionalista i constitucionalista com resa la seua propaganda de sempre... Fa uns dies escrivíem un apunt sobre el cas del twirling i ara del futvolei, dos federacions que estan sofrint els típics obstacles que vénen de l'Espanya de sempre, de la que no entén absolutament res, de l'única que hi ha, de fet.
Es veu que a l'esport espanyol hi ha molt poqueta feina a fer perquè es dediquen a posar obstacles a l'esport català, per tal que no pugui crèixer ni tan sols en modalitats desconegudes que no suposarien cap alarma per a la perpetuació d'aquest estat d'arrel castellana, que com deia Ortega&Gasset: sólo mentes castellanas pueden entender la concepción de la España integral (només ments castellanes poden entendre la concepció de l'Espanya integral).
Esperem continuar fent camí a favor de la difusió i consolidació de l'esport de casa nostra, tot i que és molt difícil ja que les pressions diplomàtiques espanyoles tiren tot l'esforç de milers d'esportistes catalans en orris. El gobierno amigo (govern amic) és tan patètic en temes com aquests... tan espanyol en temes com aquests... sempre pendent d'impedir la consolidació de l'esport català internacionalment.

(del bloc de l'Emigdi Subirats)