dilluns, 29 d’agost del 2011

SOM CATALANS, I QUÈ?


Me n’acabo d’assabentar que estan criticant el Cesc pel Twitter per portar una estelada durant les celebracions de la supercopa!

De ben segur que qui ho fa és gent amb el cervell tancat i curt de mires perquè, si fos gent amb dos dits de front, no hi donarien importància perquè s’ha de separar l’esport de la política, però són precisament aquells que més ho criden els que primer ho fan! Senyors, deixem que la gent pensi el que vulgui, tothom té dret a expressar en públic el que sent i a defensar la bandera i els colors del seu cor, i si hi ha algú a qui no li agradi, doncs que s’hi posi fulles!

Que no se suposa que vivim en una democràcia? Que no se suposa que hi ha llibertat de premsa i opinió? Que no se suposa que cadascú pot fer el què li doni la gana? Doncs per això mateix!

Però la democràcia on és en aquest cas? Doncs enlloc! Enlloc perquè tot el que no sigui defensar l’espanyolisme ultradretà tan comú cap a la messeta i més enllà, tot, i repeteixo tot, tot està malament i no s’hauria de permetre.

Malauradament, a les nostres pròpies terres també ens trobem amb elements antidemocràtics, a tots els pobles ens trobem gent que fomenta la violència, gent xenòfoba, gent misògina, gent que fomenta els maltractaments, gent que parla sense saber de què parla però que, en teoria, i res més lluny de la realitat, tenen la solució als problemes del món i estan en poder de la veritat absoluta. I què n’hem de fer d’aquesta gent? Els hem de fer fora del nostre país, siguin o no ciutadans de Catalunya? Els hem de vetar la seva opinió? Els hem de fer claudicar a les nostres idees, siguin o no les realment bones i autèntiques? Allà cadascun amb la seva opinió, sempre i quan no formin part de cap d’aquestes lacres de la societat, perquè si volem continuar evolucionant, hem de desterrar de la nostra societat actual tots aquests pressupostos i males influències en els nostres fills, perquè estem formant el seu i el nostre futur i depèn de nosaltres el que els hi ensenyem, perquè de nosaltres depèn com evolucionin ells per ajudar-nos a evolucionar a nosaltres.

I a tots aquells que no ens volen com som, amb els nostres defectes i les nostres virtuts, doncs que ens deixin viure i cadascun a casa seva, que ens deixin marxar, perquè si no arribarà un dia en què marxarem i no els demanarem el seu parer, perquè simplement no s’ho hauran merescut!