diumenge, 5 d’abril del 2009

Mig miler de Campredonencs i Campredonenques reclamen el canvi de traçat de l’A-7

"Entre Campredó i Font de Quinto. Ni parlar-ne!! Canvi de traçat, ja!!".

Aquest lema fou el crit de guerra del mig miler de Campredonencs i Campredonenques, que ahir al migdia van tallar durant uns vint minuts l’autovia entre Tortosa i l’Aldea. Volíem demostrar que no estem disposats a acceptar el traçat de la futura autovia A-7 per la zona proposat pel Ministeri de Foment.

Campredó és una pedania, amb consciència de poble, del municipi de Tortosa. El nucli urbà, on hi viuen més de 1.000 persones, es veu cercat pel riu Ebre, al sud, pel polígon industrial Baix Ebre, a l’oest; i per l’autovia Tortosa-l’Aldea, al nord. Només hi ha una zona on poder continuar planificant per al creixement i el desenvolupament, a l’est, on s’hi troben una zona d’horts i dos nuclis més petits que depenen de Campredó, i que coneixem per Font de Quinto i el Raval del Pom.

En aquesta zona és on Foment projecta el pas de la futura autovia A-7 (desdoblament de la N-340). La calçada que se construiria seria una barrera enorme que impediria el creixement natural del poble. Per a l’Emigdi Subirats, escriptor, veí de Font de Quinto, i germà meu, "els dos nuclis es convertirien en dos clots, en un buit marginal que hipotecaria el nostre futur. El traçat, a més, suposaria la destrucció d’un jaciment de tombes antropomòrfiques".

A les onze del matí va començar la marxa amb els veïns que llençaven consignes com "Un poble unit no es pot dividir!" o "Escolteu el territori, no ens equivoquem!".

Campredó reclama a Foment que accepti el traçat alternatiu proposat pels ajuntaments de Tortosa, Amposta i l’Aldea i que transita 500 metres més al sud, on l’afectació és menor.