dissabte, 17 de juliol del 2010

Nessie School tanca les portes


La meua germana i jo vam obrir les portes de Nessie School of Languages al juliol de 1991. Vàrem llogar un local al carrer de Navarra, que havia estat anteriorment la seu de l'acadèmia Big Ben. Recordo molt especialment la il·lusió familiar dels primers mesos quan marxàvem cap a Amposta, conscients que teníem un gran projecte laboral i educatiu per tirar endavant. Vam treballar moltes hores diàriament i vam aconseguir multiplicar per dos l'alumnat en només un any. Vàrem comptar amb un professor anglès, Mike Ackroyd, de Macclesfield (Cheshire), durant uns anys. El 1994 vàrem poder adquirir en propietat el nostre local actual al carrer d'Enric Granados.
Han estat 19 anys d'ensenyament d'idiomes a la principal ciutat del Montsià. Ens hem integrat a Amposta completament i ens sentim part de la societat ampostina en tot moment, i hem col·laborat en tota mena d'activitats. Hi han passat més de 1500 alumnes!!! Si un aspecte hem de destacar, ha estat la fidelitat de l'alumnat, i l'entranyable amistat que hem anat conreant amb moltíssims d'ells/es. Al nostre local es continuarà ensenyant idiomes, ja que s'obrirà una nova acadèmia que portarà una alumna estimada, l'Ester Escrihuela, llicenciada en traducció i interpretació per la universitat autònoma de Barcelona.
De les activitats que hem organitzat des de Nessie, cal destacar molt especialment dos: l'equip de futbol sala i els viatges a Benllech Bay (País de Gal·les). Vam aconseguir aplegar els millors jugadors adolescents ampostins a redós del nostre equip (Ramsés Rosales, Sàndal Campàs, J. Antoni Llaveria, Esteban Balada, Josep Puig, Marc Fornós, Manel Macià, Martí Soriano, Agustí Pueyo, Jordi Escoda, Xavi Cruz... i molts més), que va competir des de 1991 a 1995 al campionat primaverenc de Campredó i en competicions escolars ampostines. Al 1994 vàrem enfrontar-nos a un combinat del Barça que estava en un campus estival a Amposta, en el qual jugava Talin Alexanko i eren presents Roger Garcia i Guillem Amor. Quant a les estades per Gal·les, eren en un campament a la població costanera de Benllech Bay, en el qual van anar una cinquantena de nois i noies que varen conviure amb els joves anglesos i gal·lesos durant diversos estius.
Els alumnes que més anys han cursat els seus estudis entre nosaltres han estat la Carla Moreno i l'Albert Piñas. Són molts els cognoms que ens han acompanyat i ens han permet bastir una experiència inoblidable. Recordem molt especialment les nissagues de germans/es que han vingut curs rera curs: Garcia-Abrodos, Blanquet-Aragó, Fornós-Monllau, Tomàs-Morales, Piñas-Font, Aubeso-Sales, Calduch-Cuartero, Paz-Simó, Ruiz-Fabregat, Moreno-Estellé, Garcia-Costa, Llombart-Soriano, Saà-Sendra, Carles-Benito, Puig-Lletí, Simó-Parra, Calvet-Sicília, Buera-Bel, Lobato-Bertomeu, Ferreres-Ferreres, Falcó-Bertomeu, Sagarra-Sanz, Climent-Huguet, Cruz-Conesa, Ortí-Rebollo, Mormeneo-Mèlich, Sogues-Carmona, Lorenz-Cubero, Gallart-Escolà, Codorniu-Bertomeu, Argentó-Fibla (sabem que ens en deixem uns quants...). Igualment hem de tenir unes paraules per als ciutadans de la veïna població de l'Aldea, que ens ha proveït nombrosos alumnes estimadíssims al llarg de tots aquests anys, i també per a les desenes de campredonencs que hi han passat.
Hem tingut molts bons alumnes, alguns dels quals han aprovat el Proficiency, i molts d'altres exàmens d'alt nivell en diferents llengües. El millor alumne que ha passat per l'acadèmia ha estat l'Isaac Garcia, que va superar els màxims nivells en molts idiomes. Molts d'altres han cursat posteriorment traducció i interpretació i filologia anglesa, la qual cosa ens ha satisfet moltíssim. Personalment, tot i que me n'he estimat molts i moltes, el més estimat ha estat Josep M. Puig, no podia deixar d'esmentar-ho: la nineta dels meus ulls. I parlaria de molts i molts nois i noies, malgrat la por de deixar-me de molt importants i estimats: Marc i Josep David Fornós, Joana Serret, Araceli Subirats, Eva i Àngels Ruiz, Santi Valldepèrez, Marc i Oriol Llombart, Cinta Falcó, Àlex Barberà, Núria Piñas, Davínia Bertomeu, Josep Subirats, Virgínia Bernabé, Jael Ferreres, Alfred Calvet, Rafel i Aida Mormeneo, Sandra Rosa, Jèssica Melich, Agustí Pueyo, Noemí i Alba Martínez, Patrícia Salvadó, Sandra Carles, Míriam Toledo, Roser Serra, Davínia Codorniu, Carla i Andrea Moreno, Duvi Sancho, Noèlia Campos, Francesc Lluís Cano, Rafel Balada, Aina Elies, Aina i Jaume Paz, Carlos Serra, David i Pau Saà, Marc Múria, Begonya Falcó, Eduard i Isaac Blanquet, Paqui Bòria, Manel Macià, Jordi Escoda... sento deixar-me'n molts i moltes, però volia escriure noms... em fa sentir el cor romàntic. I alumnes actuals, com sempre recordo els més grans: Manel Ferré, Albert Garcia, Pau Also, Joan De Antonio...
Finalment, he de tenir unes paraules molt especials per la Susanna Ortiz: la nostra alumna, amiga i col·laboradora, que ens ha ajudat tohora a tirar endavant el projecte educatiu.
Ara ha tocat el punt i final... i la vida continua. Jo vaig aprovar les oposicions i tinc encara un any de vinculació laboral a l'institut Joan Ramon Benaprès de Sitges. La meua germana també ha començat la seua tasca a l'ensenyament públic. Tota la nostra vida vinculada a l'àmbit educatiu i d'ensenyament de les llengües, i en contacte directe amb els nois i les noies que és el que més ens agrada.
L'acadèmia Nessie School ha omplert uns anys inoblidables de la nostra vida: el nostre gran projecte laboral. El nom de Nessie l'hem difòs per Amposta i les Terres de l'Ebre. Amposta ha estat una ciutat que ens ha acollit magníficament, l' estimem i l' estimarem.
Moltes gràcies a tots i a totes els que heu contribuït a construir la nostra Ítaka educativa particular.
Us estimem a totes i a tots!!!
(del bloc de l'Emigdi Subirats)

2 comentaris:

Griselda ha dit...

Hola família Nessie, sóc Griselda Nicolau també alumna vostra. M'he quedat ben parada quan he vist que heu "tancat portes". Només puc donar les gràcies per la vostra tasca realitzada i desitjar-vos molt bona sort en el camí que comenceu. Molts besets.

Mònica Subirats ha dit...

Doncs sí, Griselda, coses de la vida! De totes formes, estem montant un macro sopar d'antics alumnes per al novembre, que us hi apunteu tu i ton germà? Si me passes el teu mail o si tens facebook us mantindrem informats de la data i el lloc. Besets i gràcies pel teu comentari!