diumenge, 28 de setembre del 2014

Mestràlia, Grallers i Tabalers i Balls de Campredó a Fira del joglar de Céret

Aquest cap de setmana hem estat per terres forànies. Alguns representants de Fira Mestràlia, alguns dels membres del grup de Grallers i Tabalers de Campredó i algunes de les balladores de Balls de Campredó hem representat al poble a la Fira del Joglar a Céret al Vallespir, Catalunya Nord. Se'ns va convidar a participar  a la fira i, com sempre, ens hem organitzat una petita representació d'aquests tres grups representatius del poble de Campredó i hem expandit el que sabem fer, ballar, tocar i defensar i donar a conèixer la música tradicional de les nostres terres i fer sabedors als lutiers assistents  a la fira de l'existència de Mestràlia, referent de fires de lutiers ja arreu del territori.
Ens vam aixecar molt aviat dissabte al matí i a les 6 am sortíem en direcció Céret. Un cop en marxa vam parar a agafar energies a l'autopista i fins i tot llavors vam estar ballant a la zona d'aparcament, escalfant els motors per al que havíem de fer més tard.
Arribats al cap d'unes hores a Céret, vam trobar-nos un poble força concorregut perquè a part de la Fira del Joglar, hi havia també la típica fireta al carrer dels dissabtes. Tot un guirigall de gents vingudes d'arreu que s'aturaven quan sentien tocar la gralla i els tabals i veien un grup de xiques posar-se a ballar uns balls que no havien vist mai al mig del carrer. I així un cop, i un altre i anar canviant de lloc, i tornar a ballar i gent diferent que ens mirava i aplaudia, i a tornar-hi... i així fins l'hora de dinar. Val a dir que ens en vam adonar de com som de sorollosos a TTEE! Entre el silenci dels lutiers mentre dinaven només ens sentìem nosaltres rient i fent gresca!
La tarda-nit va tenir lloc una comferència al Museu dels Instruments de Céret, un lloc mereixedor d'una visita, i desprès de sopar un concert de música de cambra amb tenores i barítones, fins que van pujar  al'escenari els nostres músics més uns quants altres que s'hi van afegir i és clar, vam tornar a ballar fins que el cansament ja no ens va deixar continuar.
Hem d'agrair a l'organització de la Fira el bon tracte i com ens van fer sentir còmodes a terra estranya. Els vam convidar a unir-se a nosaltres a Fira Mestràlia al juliol vinent, així com també al grup de lutiers i altres músics que es trobaven allí.
Esperem poder tornar-hi l'any que ve, en major nombre de músics i balladors per tornar a xalar d'allò més, que de fet, d'això és del que se tracta, oi?