dimarts, 8 de març de 2011

Dia de la Dona Treballadora


Manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Barcelona l'any 2009.

Avui 8 de març se celebra el Dia de la dona Treballadora. Els que me coneixen saben què opino de tot plegat. Considero que cada dia de l'any és el Dia de la Dona Treballadora, perquè les dones han treballat des de l'inici dels temps i si se busca la igualtat entre homes i dones no caldria celebrar un dia així, perquè és una cosa normal, normalíssima, el fet que les dones treballen! Perquè se vol fer veure que és un fet excepcional quan no ho és?

Senyores, no ens convé, si volem que realment existeixi la igualtat entre els dos sexes, que se'ns facis "regals" d'aquests tipus per tenir-nos "contentes". El millor regal que ens poden fer és tractar-nos com realment ha de ser, tots som iguals, dones i homes, homes i dones. No cal que ens "regalin" un dia per celebrar que som treballadores, perquè sempre ho hem estat i ho continuarem sent, mal que els hi pesi a molts masclistes, misògins, maltractadors, i a dones masclistes, malintencionades, que, en comptes de donar suport al col·lectiu femení per assolir la paritat, encara reforcen el patriarcat imperant des de fa segles. I anem malament si continuem pensant que depenem dels homes i que els hem de tenir contents perquè no ens deixin i marxin amb una altra, o perquè ens mantinguin com nosaltres ens mereixem, que els nostres fills necessiten d'un pare, si realment la figura masculina només fa acte de presència a les hores de menjar, dormir i tenir sexe. Senyores, REACCIONEM!!!!!!!!!!!!! Per assolir l'autèntica paritat en tots els aspectes de la nostra vida hem de fer que tothom, homes i dones, dones i homes, ens tractin com cal, com ha de ser, com ens mereixem. I deixem-nos de tonteries i celebracions, perquè, senyores, cada dia de l'any hauria de ser el dia de l'home treballador i la dona treballadora.

I en vistes que hi ha gent que no té ni idea de perquè se celebren aquestes diades, he trobat aquesta informació a la Viquipèdia, i la comparteixo amb els meus lectors i seguidors.

"El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides (ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

Es celebra des del dia 19 de març de 1911.

Història

La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.

La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i el de la Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals.


Mobilització feminista a Dhaka, Bangladesh.

Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren, per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes Clara Zetkin proposà l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada.

El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.

El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot femení.

La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, éssent implantada per les Nacions Unides el 1977."