dilluns, 27 de desembre de 2010

Resum d'aquests dies de Nadal


No fa gaire temps vaig llegir pel Facebook alguna cosa sobre com aquestes festes havien degenerat i s'havien convertit en una celebració pels regals i el consumisme. Hi estic d'acord, però només en part.
Sí que és cert que el consumisme ens posseeix i ens controla l'enteniment molts cops, però també hem de tenir present que aquests dies són l'excusa perfecta per retrobar-nos amb amics i familiars que fa temps que no veiem.
En el cas de la nostra família, nosaltres ens reunim el 24, el 25 i el 26, cada dia a casa d'algú, i som 8, ni més ni menys, els de casa, vaja! I aprofitem les tardes i els vespres per anar a visitar les ties i els amics que no tenim a casa per felicitar-los les festes. Això comporta menys despesa econòmica perquè no has de cuinar tant i tantes coses diferents, així com l'oportunitat d'evitar enfrontaments entre els diferents membres d'una família, perquè, i això ho tenim tots clar, no tots som iguals, i molts pensem diferent, i desprès d'un bon àpat, el que t'apeteix és bona conversa relaxada i cap enfrontament. Tinc o no tinc raó?
Tinc una amiga que sempre fa broma al respecte i el seu comentari és "Tu tens festa de Nadal o dinar de família?" sempre amb el mateix tò irònic que la caracteritza i que molts no entenen, doncs per això mateix, els éssers humans som diferents i tenim diferents punts de vista, i desprès d'unes quantes botelles de cava, vi, i d'altres licors, deixeu-me dir que els ànims poden arribar a exaltar-se i molt, i que no val la pena, no trobeu?
Enguany han sigut uns Nadals agridolços, bonics amb la família i amb alguns amics, i amb el cor amb aquells que no han pogut venir o amb aquells que estan en dificultats i no podem fer res per ajudar-los. No obstant, he de dir que el balanç que faig d'aquests dies és molt bò en general. Els meus tenen salut, els fillols s'han portat molt bé, hem gaudit de moltes estones de jocs i abraçades, i hem fins i tot pogut gaudir d'amics que feia molt que no veiem.
Ens queda la tristor al cor per aquells que ja no hi són físicament, però que sí que són al nostre cor i ho seran sempre perquè un cop han format part de les nostres vides i han compartit el nostre amor s'hi quedaran per sempre, també per aquells que estimem i que sabem que estan passant per moments molt dolorosos a nivell físic i emocional, però que saben que tenen tot el nostre suport i el nostre amor i recolzament, també per aquells que viuen lluny de nosaltres i per la distància no podem abraçar-los ni besar-los, però que gràcies a Internet, al telèfon i les videocomferències hem pogut gaudir d'alguna estoneta de bona conversa i risses, també per aquells que estant a prop han tingut alguna pèrdua a les seves famílies durant aquest any i que han passat uns dies tristos per la mancança dels éssers estimats, i ja me disculpareu si me deixo algú, però això és tot el que me ve al cap ara per ara.
Resumim! Balanç dels Nadals fins ara: Excel·lent! I que continui així!
Ara, a esperar el Cap d'Any!!!!!!!!!!!!!!